28 јул 2006

Лагање анкетара

Недавно прочитах анкету о томе како се жене највише пале на униформисана лица. При томе су на првом месту убедљиво војници, а затим полицајци па доктори. Да ли то жене лажу или анкетари измишљају. А можда ни једно ни друго, причајући о војницима оне заправо замишљају како их цепа Жан-Клод ван Дам (сва четворица истовремено), Бата Живојиновић, Љубиша Самарџић, Сталоне у лику Рамба или 12 жигосаних. Међутим, када крај њих заиста прође војник, она нас или ни не погледају, или нам упуте поглед са мешавином сажаљења и презира (однос у смеши зависи од тренутног расположења). Ни моју девојку не пали униформа, увек инсистира да што пре пређем у цивил.
Заправо, једини кога знам да обожава војнике у униформи је мој (заправо, званично девојчин) пас - Спарки, који од како ме је први пут видео у униформи, прилази сваком војнику и лиже му маскирне ногавице.

Ах, да. Даглас Адамс је писао како сви лажу анкетаре чим их виде, те да је један његов пријатељ као резултат Интернет анкете коју је спроводио добио врло охрабрујућ податак да 95% популације чине власници сопствених фирми са годишњом зарадом од преко 250000$

Нема коментара: