14 фебруар 2009

Родна равноправност

Јесте ли некад размишљали о разлици између глагола „курчити“ и „пичкарати“? И зашто је „курчити се“ повратан а „пичкарати“ прелазан глагол?

И да ли ће оваква ситуација моћи да опстане кад на власт дође ЛДП :) ?

3 коментара:

Marko Stanković је рекао...

Vrlo zanimljivo zapažanje!
Mislim da će ako (ne kad, nažalost) LDP bude pri vlasti i jedan i drugi glagol biti "deprecated" :)

Анониман је рекао...

да, то бих и ја рекао. и тога се плашим, јер ми личе на неке који би депрекејтовали.. штошта. а то са либерализмом нема ама баш никакве везе :( али на жалост већина људи не гледа дубље од простог појавног облика, и шта пише у имену странке им доста..

(либерал)

Marko Stanković је рекао...

Haha... Pa nisam bukvalno mislio! Samo sam hteo da istaknem stereotip koji vlada (i za koji su sami krivi).
Liberalizam je u Srbiji prilično nerazvijena oblast i mana mu je što se ogleda kroz LDP koji je samo još jedan komunistički "fork" (potekao iz DS, koji je potekao iz SK).
Trebalo bi neko da počne od nule (from scratch) i napravi nepersonalizovanu stranku da bi to bilo to. Ili bar da Čeda kaže: "Ja nisam LDP i LDP nije ja - dajem ostavku na mesto predsednika" što ne verujem da može da se desi...
Super je biti vođa, ali sve dok ne postaneš autoritaran vođa - a to je na političkom kompasu dijametralno suprotno od liberalizma.
Kad ljudi prestanu da glasaju za vođe i parole i počnu da glasaju za ideje i vizije (koje tek neko treba da im ponudi) Srbija će krenuti napred.